1 Haziran 2015 Pazartesi

ÜSKÜP ( MAKEDONYA )

ÜSKÜP
Havaalanindan Merkeze Taksi ile gidin taksi çok ucuz … Para birimi dinar 1 tl yaklasik 25 dinar ediyor.Havaalanının tam girişinde, ortada change ofis bulabilirsiniz sonra zaten şehir merkezinde heryerde var.Havaalanından Şehir merkezi Liste fiyatı 20€ .Merkeze doğru giderken önünüze Vardar nehri çıkicak.Bir tarafı oldtown eski yerleşim bölgesi diğer tarafı yeni dönem de yapılaşmakta...Vera adlı bir AVM alisveris icin en ideal yer. Biraz ısınmak icinde birebir : ) ) Ülkenin kendi ürünleri az, sıkça gördüğümüz kullandığımız tüm dünya markaları vera adli avm de yer aliyor.Yalnız fiyatlar Turkiyedeki AVM lere göre çok ucuz değil tekstil pahalı tavsiye etmiyorum !!! Biraz dinlenmek ve sıcak birşeyler içmek için London adlı pub uskup un gozde mekanlarindan günün muhabbetini edip, yorgunluğumuzu atmak icin ideal bir mekan ayni zamanda yemekleride cok iyi.Sonrasında Makedonja Meydanı’nın yakınında bulunan Admiral Casino’ya gitmeliyiz, yine kumar yine kumar napayim bacanagimi dusunuyorum :)))) Popüler gece kulüpleri ise Midnight, Paradizo, Havana ve Marakana.
YEMEK OLAYLARI : )
Destan köftecisi en fena koftecisi : ) ) Yiyecegimiz en iyi köfteler şampiyonasında sanıyorum ilk 5’e direkt giricek. Mekan ferah ve yerli halk tarafından sevilen bir yer. Fiyatlar bu arada çok uygun. 2 kişi yemek için yaklaşık 20TL civarına denk gelen bir para odeniyor.
GEZiLECEK YERLER
Tarihin en büyük isimlerinden Makedonya’nın fatih’i olarak adlandırabileceğimiz Büyük İskender‘in heykelini mutlaka görmelisiniz şehrin tam orta kısmında yer aliyor.
Makedonya müzesi. Giriş 1TLyani 4 dinar.Muze İki bölümden oluşmakta.. Bir tarafta Ortodoks kilisesinden çok özel eserler bulunmakta, diğer tarafta ise diğer kültür hazineleri yer almakta.
Saat kulesi mutlaka gorulmeli. Makedonya Takı (Porta Macedonia) 2011 – 2012 yılları arasında yapılan Üsküp’te Pella Meydanında bulunan zafer anıtıdır.
Eski tren istasyonu, 1963 depreminde zarar görmüş olarak durmaktadır. 1938 yılında modern bir stilde Velimir Gavrilovik tarafından yapılmıştır. Günümüzdeyse küçük bir sanat galerisi ve Üsküp Şehir Müzesini burada görebilirsiniz.
Üsküp’ün yanıbaşındaki Vodno Dağı’na çıkmalısınız.1066 metre yüksekliğindeki Vodno’ya çıkmak için önce taksiyle Milenyum Hacı Teleferiği’ne gitmeniz gerekiyor. ( 240 dinar ) Umarim sunumumu begenmissinizdir : ) )












































































Hiç yorum yok: